Ментальнае перакананне
Калі вы прама цяпер чытаеце гэтыя радкі, задумайцеся, чаму вы на гэтым праекце, што прывяло вас сюды, якая праблема або болька не дае вам жыць спакойна? Што вы зрабілі асабіста для сябе, каб ваша сітуацыя як - то разруліць і палепшылася?
Да гэтага часу нічога? Вы ўсё так жа працягваеце хадзіць па розных сайтаў і плакацца ў камізэльку у надзеі, што хто - то за вас будзе вырашаць вашы праблемы? Вы ўсё так жа наіўна лічыце, што астролаг паглядзіць на зорнае неба і пакажа вам спрыяльныя дні для шлюбу? Калі вы менавіта так думаеце, то мне шчыра вас шкада.
Бо гэта ваша ментальнае перакананне. Па іншаму - дзярмо, за якое вы працягваеце ўпарта трымацца. Хоць яно ўжо пахне і не прыносіць ўжо даўно ніякай выгады. Ментальная праграма - гэта набор вашых вераванняў, перакананняў, меркаванняў пра сябе, іншых людзях у свеце. Гэта набор, які вы стварылі па меры сталення.
Жыццёвы вопыт кожнага
Калі дзіця з'яўляецца на свет, увесь свет для яго чысты ліст паперы. Нягледзячы на атрыманыя ў спадчыну генетычныя схільнасці, у самым пачатку жыцця вы не маеце ніякага вопыту. З кожным пражытым днём, вы старанна назапашвае вопыт, вы ўвесь час вучыцеся, здабываючы веды аб свеце і аб сабе.
Кожны чалавек, які акружаў вас у розны перыяд жыцця, ўплываў на вас, а вы ацэньвалі, параўноўвалі, рабілі высновы: добрае гэта асяроддзе ці не, хваляць вас ці лаюць, любяць ці грэбуюць. І менавіта гэты жыццёвы вопыт дапамагаў вам прыйсці да якога - небудзь меркаванню аб сабе і іншых людзях, да меркавання аб свеце наогул.
Да прыкладу, калі вашы бацькі часта лаяліся паміж сабой, бурна высвятлялі адносіны ці адзін з бацькоў наогул адсутнічаў, падсвядома вы маглі прыйсці да такой высновы:
У маёй сям'і так не будзе, я буду старацца быць добрай, каб не дастаўляць партнёру засмучэньня, інакш я прынясу няшчасце таму, каго пакахаю
Ці да такога-злавацца не падыходзіць, выказваць свае пачуцці адкрыта не трэба.
Ці да такога - я не магу разлічваць на людзей, якіх люблю.
Давайце пераканаемся ў гэтым, прачытаўшы ліст маёй кліенткі.
Я памятаю, што тата часта піў і лаяўся з мамай, а мяне ўсё гэта жудасна пудзіла. Потым з'явіўся страх цемры і страх заставацца адной. І ўсё маё дзяцінства прайшло ў разборках паміж бацькамі, часцяком было і рукапрыкладства з татавай боку. А калі ён па якіх - то прычынах не мог ударыць маму, то біў усё, што траплялася пад руку (з рэчаў, я маю на ўвазе), на мяне з сёстрамі ён руку не ўздымаў, але мы жудасна баяліся яго п'янага.
Так што, пажыўшы з бацькамі, я для сябе вырашыла, што змагу пазбегнуць памылак маіх бацькоў. Цяпер я прызнаю, што і я памылілася з высновамі. А ўчора зірнула з боку на нашы адносіны з мужам, і зразумела, што ў цэлым ён мне нагадвае майго бацькі. А разам мы імкнемся ўвасобіць тыя адносіны, што былі ў нас перад вачыма. Я - неўсвядомлена, а мой муж вельмі нават свядома перарабляў мяне пад сваю маму - паслужліва, падатлівым і недалёкую жанчыну, а я яму усяляк у гэтым патакала.
Кожны новы вопыт дадаваў вам яшчэ адно меркаваньне, вераванне, ці не так? Пакуль ваша ментальная праграма не напоўнілася да краёў.
Розум падобны да кампутара
Розум чалавека падобнае кампутара: вы задаяце яму базавую праграму. Пасля ён працуе, выкарыстоўваючы закладзеную інфармацыю для выканання паўсядзённых задач і вырашэння праблем, якія ўзнікаюць.
Пасля таго, як ваша асабістая праграма ўсталявалася, (сям'я, школа, інстытут, сябры, кнігі, радыё, ТБ) усю вашу дарослае жыццё вызначае менавіта яна.
Праграма адказвае менавіта за тое, як вы думаеце, як вы вядзеце сябе, і ў асаблівасці, як вы рэагуеце на сытуацыі, якія нагадваюць вам пра падзеі дзяцінства.
Большасць праграм усталёўваецца ў раннім дзяцінстве.
З нараджэння да 5 гадоў - 50% такой праграмы.
З 5 гадоў, да 8 - чалавек засвойвае яшчэ 30% такой праграмы.
Атрымліваецца, што ў 8 гадовым узросце, чалавек ужо на 80% запраграмаваны.
Іншымі словамі, да гэтага ўзросту вамі ўжо прынята 80% рашэнняў аб тым, якое месца ў свеце вы адводзіце іншым людзям і займаеце самі.
З 8 - 18 гадоў вы атрымліваеце яшчэ 15% праграмы.
Выходзіць, што ва ўзросце 18 гадоў, ваша праграмаванне скончылася! Вы атрымалі 95% праграмавання! На ўсё астатняе жыццё, вы атрымалі 5% праграмавання.
Не так ужо і шмат! Але менавіта з гэтымі пяццю адсоткамі і прыходзіцца мець справу, калі вы звяртаецеся па дапамогу. Шчасце і здароўе прыйдуць тады, калі вы навучыцеся выкарыстоўваць гэтыя пяць адсоткаў, а ў выніку зразумець і змяніць свае дзевяноста пяць працэнтаў, якія прыйшлі з дзяцінства.
Пасля такой сухой статыстыкі, спадзяюся, вам будзе прасцей разабрацца ў тым, чаму вы дурыце самі сябе, апрануўшы «ружовыя акуляры" і ва ўпор не прызнаючы рэальнасць.
Усяго толькі пяць адсоткаў вашага розуму хочуць вялікі і светлае каханне, а дзевяноста пяць працэнтаў запраграмаванасць ў падсвядомасці на пазбяганне інтымнасці, і занятыя пабудовай высокага бетоннага плота вакол свайго сэрца.
Без асобаснага росту не абысціся
Вы напэўна цяпер сядзіце і разважаеце: "М-да. Мне трэба будзе нялёгкая работка. Зноў працаваць, калі я хачу ленавацца. Я ўжо дык вось, усё ведаю, школа, інстытут, разнастайныя курсы за плячыма. Пара б мяне ўзнагароджваць, за заслугі перад Радзімай »
Аднак, без асобаснага росту не абысціся.
Хто з вас выбраў стаць на гэты шлях, таго ў рэшце рэшт чакае незвычайная ўзнагарода-свабода быць уцягнутым у такія любоўныя адносіны, якіх вы заўсёды хацелі!